Maatregelen

Kerkdiensten: alleen online of met hooguit 30 bezoekers

Hoewel het in principe is toegestaan kerkdiensten te houden met max. 30 bezoekers, is het dringende advies van de Rijksoverheid uitsluitend online kerkdiensten te organiseren. Dit advies is overgenomen door het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken en door nagenoeg alle kerkgenootschappen.

Organiseert u wel een kerkdienst met bezoekers dan zijn de belangrijkste voorwaarden: een gezondheidscheck vooraf, de zogenaamde triage, en de anderhalvemeter maatregelen handhaven.

Concreet houden de coronamaatregelen voor kerken vanaf het volgende in:

• Bij alles geldt: de anderhalvemeter- en andere coronamaatregelen moeten worden gehandhaafd.
  • Het maximum aantal bezoekers is 30 personen, excl. medewerkers.
  • Uitsluitend leden uit één huishouden mogen bij elkaar zitten.
  • Het dringende advies is om niet gezamenlijk te zingen.

De triage houdt in dat kerken vooraf een aantal vragen stellen over de gezondheidstoestand van de bezoeker en diens omgeving. Die vragen moeten worden gesteld bij binnenkomst in de kerk. Enkele dagen vóór de kerkdienst via een online vragenlijst is niet afdoende, in enkele dagen tijd kan er immers veel veranderen in persoonlijke omstandigheden.

Via deze website is een keur aan informatie en materialen zoals kaarten, posters, stickers etc. te vinden. Kerken kunnen gratis  checklisten downloaden zoals: