Maatregelen

Kerkdiensten: beperkingen voor aantal bezoekers vervallen grotendeels

Vanaf 26 juni 2021 mag in kerken weer de volledige capaciteit van vaste zitplaatsen worden gebruikt, mits tussen leden van verschillende huishoudens 1,5 meter afstand kan worden gehanteerd. Elk kerk kan zo dus zelf het maximaal aantal kerkgangers bepalen.

M.i.v. 26 juni 2021 gelden de volgende coronamaatregelen voor kerken:

• Alle vaste zitplaatsen mogen worden gebruikt, mits 1,5 meter afstand tussen leden uit verschillende huishoudens mogelijk is.
  • Nakoming basisregels: afstand houden, handenwassen, thuisblijven bij klachten.
  • Hygiënemaatregelen op locatie zoals desinfecterende handgel.
  • Verkeersstromen van de bezoekers moeten goed gescheiden blijven. Anderhalve meter afstand moet mogelijk blijven.
  • Reservering vooraf blijft verplicht.
  • Triage (gezondheidsvragen) bij entree blijft verplicht.
  • Zitplaatsen op aanwijzing (placering) blijft verplicht.

Het advies om niet te zingen en geen blaasinstrumenten te gebruiken is vervallen.

Het CIO adviseert om in de kerk rekening te houden met :

• Omvang en hoogte van de kerkruimte.
  • Ventilatiemogelijkheden en luchtstromen.
  • Aantal kerkgangers en de locatie van de zitplaatsen.
  • Tijdsduur van de samenzang.

Kerken blijven verantwoordelijk voor het handhaven en communiceren van de bestaande coronamaatregelen. Via deze website is een keur aan informatie en materialen zoals kaarten, posters, stickers etc. te vinden: