Maatregelen

Kerkdiensten: max. 60 bezoekers, ingetogen zingen en verder online

Vanaf 5 juni 2021 is het voor kerken weer toegestaan maximaal 60 bezoekers per kerkdienst toe te laten, excl. medewerkers in functie. Voor kerken met meer dan 300 reguliere zitplaatsen geldt een maximum bezetting van 15%.

M.i.v. 5 juni 2021 gelden de volgende coronamaatregelen voor kerken:

• Max. 60 kerkgangers per kerkdienst (excl. medewerkers in functie) voor kerken tot 300 zitplaatsen.
  • Voor kerkgebouwen met meer dan 300 zitplaatsen: max. 15% van het aantal zitplaatsen.
  • Kerkgebouwen met meer dan 1.000 zitplaatsen: max. 250 kerkgangers per dienst.
  • Reservering vooraf blijft verplicht.
  • Triage (gezondheidsvragen) bij entree blijft verplicht.
  • Zitplaatsen op aanwijzing (placering) blijft verplicht.

Voor de samenzang blijft het advies van de routekaart gelden: op ingetogen wijze, zonder extra volume en met beperkte tijdsduur. Het advies is om max. vier voorzangers te hebben.

Via deze website is een keur aan informatie en materialen zoals kaarten, posters, stickers etc. te vinden: